חשמל ומכונאות נע-אור בע"מ נ' בצעד קדימה בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
38791-12-11
9.7.2013
בפני :
יאיר דלוגין

- נגד -
:
חשמל ומכונאות נע-אור בע"מ
:
בצעד קדימה בע"מ
פסק-דין

פסק דין

ניתן תוקף של פסק דין להסדר שבין הצדדים, כפי שהוא נרשם בעמ' 8, ש' 18 עד עמ' 9 ש' 4 לפר' יום 19.5.13. במסגרת ההסדר הנ"ל, הצדדים הסכימו, בין היתר, כי בית המשפט ייתן פסק דין בפשרה ללא נימוקים ביחס לשתי פלוגתאות שנותרו, האחת, האם יש לקזז מהסכום שעל הנתבעת לשלם לתובעת לפי ההסדר, סכום של כ-7,000 ₪, אשר שולמו בגין ארנונה וחיבור חשמל והשנייה, שאלת שכר טרחת עו"ד. כמו כן, הוסכם כי בית המשפט יקבע את מספר התשלומים (בין 2 ל-5) שבאמצעותם הנתבעת תוכל לשלם את הסכום שייקבע לפי פסק הדין כי עליה לשלם וכן הוסכם כי בית המשפט יקבע סנקציה למקרה של אי תשלום.

לאחר עיון בטענות הצדדים, נחה דעתי כי יש להפחית מהסכום המגיע לתובעת לפי ההסדר, סכום של 7,764 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 11.5.11. לעניין שכר טרחת עו"ד, בנסיבות העניין, תשלם הנתבעת לתובעת 8,000 ₪.

אין מקום להחזר הוצאות העיקול וזאת משום שדרישה זו חורגת מההסדר הדיוני, אשר הסדיר את נושא ההוצאות (ההסדר אימץ את החזר אגרת הוצל"פ ובית משפט ללא אזכור של הוצאות בגין עיקול) והותיר להכרעת בית המשפט רק את נושא שכר הטרחה (והנושא של אותם 7,000 ₪).

גם אין מקום להחזר שכר הטרחה ששולם עבור עריכת הסכם המכר, שכן ההסדר הדיוני קבע ששכר הטרחה שיוכרע על ידי בית המשפט הנו "בגין התביעה" (ראה עמ' 8, ש' 28). ממילא יש לראות בתובעת כמי שמקבלת פיצוי על כלל נזקיה והוצאותיה, באמצעות הפיצוי המוסכם של 116,000 ₪, כשהוספת הוצאות על כך תיחשב ככפל פיצוי (לא ניתן לתובע פיצוי מוסכם וגם נזק שנגרם בפועל. הוצאות שכר הטרחה בגין עריכת הסכם המכר כמו גם על הפרדת מונה חשמל הנן בבחינת נזקים שנגרמו בפועל. הארנונה ששולמה דינה להיות מוחזרת משלא קיבלה הנתבעת חזקה בנכס וההסכם בוטל).

הצדדים יערכו כעת את החישוב המדויק של הסכום שנותר לתשלום על ידי הנתבעת בהתאם להסדר שהושג בדיון מיום 19.5.13, בהתאם לפסק דיני זה ובהתאם לעובדה שהתובעת כבר קיבלה על חשבון המגיע לה, את הסכום שהופקד בקופת בית המשפט, בסך 10,000 ₪ על פירותיו. במידת הצורך, ניתן להגיש פסיקתא לחתימה.

הסכום שנותר לתשלום, ישולם על ידי הנתבעת ב-4 תשלומים שווים מדי חודש בחודשו, החל מיום 1.8.13 ומדי 1 לחודש לאחר מכן. הנתבעת תמסור לתובעת המחאות מראש בגין התשלומים הנ"ל וזאת עד יום 29.7.13. אם לא ישולם במלואו מי מהתשלומים הנ"ל וגם לא לאחר איחור של עד 7 ימים (יצוין כי אין זה מתפקידה של התובעת לתת תזכורת על איחור בתשלום), כי אז יעמדו לפירעון מלוא התשלומים או מי מהם שלא שולמו עד לאותו מועד, בתוספת פיצוי של 25% מהסכום הכולל שטרם שולם כאמור ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מתם שבעת ימי האיחור ועד לתשלום בפועל.

המזכירות תדוור את פסק הדין לצדדים.

ניתן היום, ב' אב תשע"ג, 09 יולי 2013, בלשכתי. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>